EKTHESIKIPOSPRASINIZO2017  

  • Κεντρική
  • Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας "Οικόπολις"

ΒΡΑΒΕΙΟ "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011" ΓΙΑ ΤΟ WWW.PRASINIZO.GR!

Ο ετήσιος θεσμός των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011» του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβαλλον "ECOCITY", κορυφώθηκε με την διοργάνωση της Τελετής Απονομής τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης βραβεύοντας και το WWW.PRASINIZO.GR!

Το www.prasinizo.gr, το Εναλλακτικό Δίκτυο Πράσινης Ενημέρωσης επάνω στο κλείσιμο ενός χρόνου επιτυχημένης λειτουργίας βραβεύτηκε από το ECOCITY, τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον, με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας στην κατηγορία Μέσα Ενημέρωσης/Ιστοτόπου. Το βραβείο, ένα υπέροχο αγαλματίδιο σε πράσινο χρώμα, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο γυαλί, δημιουργία του καλλιτέχνη κ. Χρήστου Μιχαήλ Παπανδρόπουλου, παρέλαβε η συν-δημιουργός και αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας, Ζηνοβία-Χριστίνα Λιάπη.

Τα φετινά βραβεία ΟΙΚOΠΟΛΙΣ 2011, αναφέρονται σε έργα, δράσεις και ενέργειες που ολοκληρώθηκαν ή υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς εκπέμποντας το μήνυμα πως η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αλλά και κάθε μέλος της ξεχωριστά έχει χρέος να προλάβει και να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις στο περιβάλλον και την καταχρήση της Φύσης . 

Την Εκδήλωση χαιρέτησαν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας, η Υπουργός Εργασίας κα Άννα Νταλάρα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την  Προστασία Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κων. Καρτάλης και ο πρ. Υφυπουργός Μεταφορών Αναστ. Νεράτζης Βουλευτής Πειραιά.

Βραβεία επίσης παρέλαβαν:
ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011 - ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Γέροντας ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΟΒΙΛΙΑΤΗΣ, Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος, Δολοί Μάνης
ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011 – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ : ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Εργασία : Μοντέλα διακίνησης και εναπόθεσης στερεών σωματιδίων ιπτάμενης τέφρας στο Περιβάλλον και συνακόλουθες ραδιολογικές επιπτώσεις στη Λεκάνη της Μεγαλόπολης
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ : ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΗΣ
Εργασία : Βιογεωχημεία των μεγαλύτερων ποταμών της Ελλάδας
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ : ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011 – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ : Μαρία Χρισταντώνη, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, στο πλαίσιο του ΔΠΜΣ "Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων". Eπιβλέπων Δ. Δαμίγος Επ. Καθηγητής EMΠ. Εργασία «Εκτίμηση της ποιότητας και της οικονομικής αξίας των υπόγειων νερών της ευρύτερης περιοχής των Θηβών».
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Κωνσταντίνος Γκιοτσαλίτης, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Eπιβλέπων : Σταθόπουλος Αντώνης Καθηγητής Γ. EMΠ. Εργασία «Συστήματα Πλοήγησης στα Συγκοινωνιακά Δίκτυα».
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ
Έλλη Καλοκαιρινού, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών. Eπιβλέποντες : Ε. Παναγιώτου Καθηγήτρια ΕΜΠ – Ι. Σαγιάς Επ. Καθηγητής ΕΜΠ. Εργασία «Εναλλακτικές Προσεγγίσεις Αναπλάσεων για την πόλη του σήμερα. Μια Οικο-γειτονιά στον Βοτανικό».

ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011 – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ : ΚΕΤΕΚ ΟΑΕΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ενέργεια : Ηλιακό Σχολείο

ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011 – ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ : Στους Δημοσιογράφους Δημήτρη Γρηγοριάδη – Παν. Αυγερινού και Νικ. Κασέρη για το έργο τους στα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΔΙΑΚΑ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ : ECONEWS - Ειδησεογραφικό ένθετο στην Τηλεόραση του ΣΚΑΙ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ : ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εκπομπή στον FLASH
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ : ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ένθετο στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ : VODAFONE
Υβριδική Λειτουργία Σταθμών Βάσης μέσω μπαταριών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ : ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
GREEN STORE στη Σταμάτα Αττικής.
ΧΟΡΗΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ : ALPHA BANK
Πρόγραμμα «Το μάζεμα της Ελιάς».
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ : ΓΕΦΥΡΑ
Ένα Ποτήρι Νερό στον Διπλανό

ΕΠΑΙΝΟΙ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011 ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ
ΛΕΛΟΒΑΣ ΛΟΥΚΑΣ, Μαθητής Γυμνασίου – Πρέβεζα
Για το video που δημιούργησε με θέμα «Κάνε άλμα πιο γρήγορα από τη φθορά»
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ για τη συνεργασία και καλύτερη διοργάνωση πόλης στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2010-11

Ο θεσμός των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την επιβράβευση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για τη προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Η υποδοχή  και η ανάπτυξή του διαγωνισμού συνεχίζει να προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού χώρου, των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ECOCITY!

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook