ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΣΤΑΝΟ & ΑΠ’ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ!

Πρέπει να μάθουμε να χαιρόμαστε τους χειμώνες και το λέμε συνέχεια για να το πιστέψουμε... αλλά πρώτα πρέπει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από τα επίμονα κρυολογήματα και τις γρίπες που φέρνει μαζί της αυτή η εποχή του χρόνου!

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, "ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ";

Ο κρόκος Κοζάνης -πιο γνωστός και ως saffran- είναι το λουλούδι του οποίου οι καρποί δημιουργούν ένα εύγευστο αλλά και συνάμα θρεπτικό προϊόν, το οποίο θωρακίζει την υγεία όσων το πίνουν είτε ως αφέψημα είτε το χρησιμοποιούν στην μαγειρική τους ως μπαχαρικό.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΤΕΒΙΑ Η’ ΖΑΧΑΡΗ; ΖΑΧΑΡΗ Η’ ΣΤΕΒΙΑ;

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Περιέχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη έχει πολλές φορές μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη. Χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία από την ζάχαρη και πρόσφατα έχει κατακλύσει με πολλές παραλλαγές και την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ!

Φαίνεται πως με αυτό το βότανο των παγετώνων νίκησε στις εκστρατείες του ο Μέγας Αλέξανδρος, το οποίο, σύμφωνα με βιοχημικές αναλύσεις, περιέχει πάνω από 190 θρεπτικά στοιχεία και οργανικές ενώσεις!

Διαβάστε Περισσότερα

ΡΟΔΙ!

Χίλιοι μύριοι καλόγεροι σ'ενα ράσο τυλιγμένοι! Τί είναι; Το φθινοπωρινό αλλά και χειμερινό μας ρόδι, παραμένει σύμβολο της καλοτυχίας, της αφθονίας, του πλούτου, ακόμα και του έρωτα! Παραμένει όμως και ισχυρός προστάτης της υγείας μας!

Διαβάστε Περισσότερα

ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ!


Το φιστίκι είναι το επώνυμο προϊόν της Αίγινας, που έχει δώσει το όνομά της στον ξηρό αυτό καρπό (φιστίκι Αιγίνης). Η καλλιέργεια της φιστικιάς είναι η μοναδική αξιόλογη καλλιέργεια στο νησί και καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη βορειοδυτική πεδινή πλευρά του νησιού!

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΟ ΣΥΚΟ!

Το σύκο είναι εδώ και τουλάχιστον 3000 χρόνια βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής. Για τους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου αλλά και της Ανατολής, το σύκο αποτελούσε είδος πρώτης ανάγκης. Το άφηναν συνήθως να ξεραθεί στον ήλιο ή σε κάποιο φούρνο και θεωρείτο σε τέτοιο βαθμό αναπόσπαστο μέρος του τοπικού διαιτολογίου, ώστε ενίοτε αντικαθιστούσε ακόμη και το ψωμί!

Διαβάστε Περισσότερα

ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ, ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΣΤΕΛΙ!


Πως θα γινόταν το παστέλι να μην είναι ένα από τα υγιεινότερα και θρεπτικότερα σνακ ή επιδόρπια αφού παρασκευάζεται με τα πιο αρχαία και αγνά υλικά της φύσης δηλαδή το μέλι και το σουσάμι; Γι’ αυτό ίσως είναι ένα από το πιο διαδεδομένα προϊόντα στην Ελλάδα αλλά ιδιαιτέρως στο νομό Μεσσηνίας!

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...

  • 1
  • 2

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook