EKTHESIKIPOSPRASINIZO2017  

Η iSea ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ!

Η iSea είναι μία νεοσύστατη περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη και σήμερα διατηρεί γραφεία και στην Αθήνα. Τον πυρήνα της αποτελεί μια ομάδα νέων ερευνητών και επιστημόνων με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα με κοινή αγάπη για τα υδάτινα οικοσυστήματα!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΧΕΙΣ ΣΚΥΛΟ; ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ!

Αυτό το κοντάρι θα το λατρέψετε! Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά ο Έλληνας εφευρέτης του «Κονταριού Αποκομιδής Ακαθαρσιών Σκύλων» κος. Γεώργιος Κορρές μίλησε αποκλειστικά στο Πρασινίζω για την νέα του ανακάλυψη που θα λύσει τα χέρια σε όλους τους φιλόζωους!

Διαβάστε Περισσότερα

“BARF” Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΟΤΡΟΦΗ!

Είναι γνωστό ότι μας αρέσουν οι βόλτες με τους τετράποδους φίλους μας. Σε μια από αυτές γνωρίσαμε άλλη μια παρέα ιδιοκτητών σκύλων. Αφού οι τετράποδοι συνοδοί μας έπιασαν το παιχνίδι εμείς πιάσαμε την συζήτηση –ως γνωστόν όλοι οι ιδιοκτήτες ανταλλάσσουν μεταξύ τους συμβουλές ή γνώσεις στην κάθε ευκαιρία- και μάθαμε για την τάση ονόματι “Barf”, που υπήρχε χρόνια στις ζωοτροφές, αλλά τώρα τελευταία ανθοφορεί!

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΖΩΑ!

Πάνω από ένας χρόνος πέρασε από την ψήφιση νομοθεσίας για απαγόρευση της πώλησης καλλυντικών με συστατικά στα οποία έχουν γίνει πειράματα σε ζώα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο www.prasinizo.gr είπαμε να το γιορτάσουμε με ένα άρθρο!

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ;

Γιατί οι μέλισσες άρχισαν να εξαφανίζονται από το 2007; Τι οδηγεί μια αποικία μελισσών στο σύνδρομο CCD όπως έχει χαρακτηριστεί; Τι αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ των New York Times σχετικά με το πρόβλημα που αν επεκταθεί θα απειλούνται περισσότερες από 100 καλλιέργειες οι οποίες γονιμοποιούνται από τις μέλισσες παγκοσμίως;

Διαβάστε Περισσότερα

“NO MORE WOOF”!

Περπατάτε στο δρόμο με το σκύλο σας και εκείνος πάει κατευθείαν πάνω σε έναν ανυποψίαστο διαβάτη ο οποίος τρομάζει και αρχίζει να φωνάζει! Δεν θα ήταν υπέροχο η λύση στην παρεξήγηση να ερχόταν απευθείας από το στόμα του σκύλου? «Μα μυρίζει υπέροχα! Να την αγκαλιάσω θέλω!»

Διαβάστε Περισσότερα

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ!

Για άλλη μια φορά η Ελληνική πολιτεία μας ξάφνιασε, θετικά αυτή τη φορά, με την απάντηση της σε ένα χρόνιο αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου τέθηκε σε ισχύ νέα παράγραφος του νόμου για τα κυνηγετικά – κυρίως- σκυλιά.

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΜΟΥ;

Τροφή σκύλου γάταςΜπορεί να λατρεύουμε να κοιτάμε στα μάτια την Ψουψού, τον Λάμπρο, τον Μαξ ή την Πριγκίπισσα κάθε φορά που τους δίνουμε μια «λιχουδιά» και τα βλέπουμε να κουνάνε χαρούμενα την ουρίτσα τους ή να γουργουρίζουν από ευχαρίστηση αλλά τι κάνει πραγματικά καλό στα κατοικίδιά μας;

Διαβάστε Περισσότερα

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook