EKTHESIKIPOSPRASINIZO2017  

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ TIMBERLAND ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ!

Μετά από πειράματα πολλών μηνών, η Timberland μας παρουσιάζει τη νέα της συνεργασία με τη Thread, που βρίσκεται στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, μια νέα σειρά παπουτσιών, και όχι μόνο, από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια!

Της Ειρήνης Καμπά..


Η Thread είναι μια κατασκευαστική υφασμάτων που πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον, μια δέσμευση για την αντιμετώπιση καταναγκαστικής και παιδικής εργασίας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Ετοιμάζοντας τα προϊόντα για την άνοιξη, η σειρά με τις τσάντες και τα παπούτσια αποτελούμενα κατά 50 τοις εκατό από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, τα οποία συλλέγονται από τους δρόμους της Αϊτής και της Ονδούρας. Η Thread παρέχει πλήρους και μερικής απασχόλησης θέσεις εργασίας σε συλλέκτες περίπου 3.600 φιαλών. Κάθε υλικό που παράγεται, παρακολουθείται σε κάθε στάδιο της παραγωγής του, από το αρχικό στάδιο επεξεργασίας των φιαλών μέχρι και το τελικό, της δημιουργίας των προϊόντων, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ

Αυτή η «πρωτοφανή διαφάνεια», είπε ο Rosenberger, θα επιτρέψει στους πελάτες Timberland για να μάθουν για τους ανθρώπους, τις ιστορίες και τις επιπτώσεις πίσω από κάθε προϊόν που αγοράζουν. «Αυτή η συνεργασία είναι πραγματικά ξεχωριστή είμαστε περήφανοι να δουλεύουμε με μια εταιρεία που έχει τόσο μακροχρόνια δέσμευση για το περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη», είπε σε μια δήλωση του. «Δουλεύοντας με διαφάνεια, είμαστε σε θέση να δούμε πέρα από τα ανακυκλωμένα υλικά, προς το πλούσιο κοινωνικό αντίκτυπο που έχουν στους καταναλωτές οι ιστορίες για το πώς δημιουργούνται αυτά τα όμορφα προϊόντα»

Με τη Δέσμευση της CGI σε Δράση, η Thread σχεδιάζει να επενδύσει 300.000 $ χρηματικά, και να προσφέρει δωρεές σε είδος για να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες, την επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και τις υπηρεσίες υγείας για 300 περίπου Αϊτινούς, 200 από τους οποίους είναι παιδιά, στις γύρω κοινότητες Molea και Menelas, ενώ εργαζόταν προς ένα επεκτάσιμο μοντέλο.
Αυτό το μοντέλο, μας λέει ο Rosenberger, θα χρησιμεύσει ως πιλότος για παρόμοια προγράμματα σε άλλες περιοχές σε όλη την υδρόγειο.

H Timberland επίσης, έχει μια σύνδεση στην Αϊτή. Ο εξωτερικός κατασκευαστής μόλις έκανε μία πενταετή συμφωνία να φυτέψει πέντε εκατομμύρια δέντρα στη χώρα της Καραϊβικής, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας αυτοσυντηρούμενης αγροδασοπονίας, συνεργασία που αφορά 3.200 μικροκαλλιεργητές.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με τη Thread ", ανέφερε σε δήλωσή του o Colleen Vien, διευθυντής της βιωσιμότητας στη Timberland,. "Από τη στιγμή που τους συναντήσαμε, ξέραμε ότι αυτό είχε τη δυνατότητα να είναι πολύ περισσότερο από μια απλή σχέση με έναν προμηθευτή. Το να δημιουργηθεί μία κοινότητα ήταν πάντα στα σχέδια της Timberland, εμπνευσμένοι από την επαφή μας με την Αϊτή και από το έργο μας εκεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Κάθε φορά που βρίσκουμε μια ευκαιρία για τη δημιουργία τόσο μίας περιβαλλοντικής όσο και μίας κοινωνικής αξίας, είναι μια μεγάλη νίκη για μας. Και η Thread κάνει ακριβώς αυτό."


Πηγή/Φώτος: www.ecouterre.com

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook