EKTHESIKIPOSPRASINIZO2017   

ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ BEE’S WRAP!

Το prasinizo team βρήκε έναν ακόμη τρόπο για τη μείωση του πλαστικού στη ζωή μας. Έναν έξυπνο και οικολογικό τρόπο που παρέχει μια ευέλικτη και ανθεκτική λύση για την αειφόρο αποθήκευση τροφίμων με το όνομα “Bee’s Wrap”!

Της Ειρήνης Καμπά..

Η ιδέα ήταν της Sarah Kaeck, μητέρα τριών παιδιών, μοδίστρα, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη κηπουρική, τις κατσικούλες και τις κοτούλες της. Η όλη ιστορία ξεκίνησε, ψάχνοντας μια απάντηση σε ένα ερώτημα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες και ένα σπίτι που μαγειρεύει : Πως θα μπορούσαμε να εξαλείψουμε το πλαστικό από τη κουζίνα μας ώστε να αποθηκεύουμε τα τρόφιμα με πιο υγιεινό και βιώσιμο τρόπο.

Αυτό που ανακάλυψε η Sarah, ήταν στην ουσία μια χαμένη παράδοση που απλά έφερε ξανά στο φως. Εμποτίζοντας το ύφασμα με μείγμα από γνήσιο κερί μέλισσας, οργανικό λάδι jojoba και ρητίνη δέντρου έφτιαξε ένα συνδυασμό συστατικών όπου όλα μαζί δημιουργούν ένα εύπλαστο περιτύλιγμα τροφίμων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά.

Τον πρώτο καιρό, περνούσαν το κερί στο κάθε ύφασμα ξεχωριστά με το χέρι αλλά τους παρηγορούσε, όπως αναφέρεται, αυτή η ωραία μυρωδιά του κεριού που είχε πλημυρίσει το σπίτι της Sarah. Το 2012 ίδρυσε την εταιρία Bee’s Wrap όπου μέχρι σήμερα αποτελείται από μια αυξανόμενη ομάδα γυναικών στο Bristol του Βερμόντ και έχουν το εργαστήριο τους στην άκρη ενός ποταμού. Τι καλύτερο!;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ : ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Από την αρχή μέχρι το τέλος, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής. Τα οργανικά υφάσματα και η εκτύπωση του μοτίβου πάνω σε αυτά είναι πιστοποιημένη από την Global Organic Textile Standard. Το κερί προέρχεται από αειφόρο διαχείριση κυψέλων στις ΗΠΑ, και χρησιμοποιείται μόνο βιολογικό έλαιο jojoba. Τέλος η συσκευασία αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά και δεν περιέχει πλαστικό.

Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, βιοδιασπώμενα και όταν φτάσουν στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους μπορούν να κομποστοποιηθούν ή να χρησιμοποιηθούν για προσάναμμα στη φωτιά. Ως μια πιστοποιημένη εταιρία από την Green America, η Bee's Wrap έχει δεσμευθεί ώστε να δουλεύει ως ένα μέσο προς το όφελος της κοινωνικής αλλαγής, και την βελτίωση της ζωής των πελατών, των υπαλλήλων, την κοινότητα και τον πλανήτη. Ως οικογενειακή επιχείρηση, που τιμά τις αξίες και το περιβάλλον προσπαθούν να το περάσουν και στις μελλοντικές γενιές.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Χρησιμοποιούμε τη ζεστασιά των χεριών μας για να τυλίξουμε τα κερομάντηλα γύρω από ένα πιάτο ή πάνω από ένα μπολ ή κατσαρόλα ή ένα κομμάτι φαγητού. Όταν κερομάντηλο ξαναέρθει σε θερμοκρασία δωματίου - μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα – το κρατάει σφραγισμένο. Δεν συνιστάται για χρήση σε ωμό κρέας.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Πλένονται με δροσερό νερό και ένα ήπιο σαπούνι πιάτων. Το αφήνουμε να στεγνώσει φυσικά στον αέρα, διπλώνουμε και να αποθηκεύουμε σε ένα συρτάρι ή σε ένα καλάθι στον πάγκο. Το μελισσοκέρι και το λάδι jojoba έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν να κρατήσει το φαγητό φρέσκο και μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το καρομάντηλο ξανά και ξανά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ

Διαρκεί μέχρι ένα έτος με κατάλληλη φροντίδα και τακτική χρήση.

ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ;

Ναί. Όταν ανοίγουμε για πρώτη φορά το πακέτο θα μυρίζει το κερί μέλισσας. Το άρωμα θα εξασθενίσει μετά από τις πρώτες χρήσεις και πλύσεις, έως ότου δεν θα μπορούμε πλέον να το εντοπίσουμε. Η μυρωδιά του κεριού θα αλλάξει με την εποχή στην οποία έγινε η συγκομιδή. Το μελισσοκέρι φέρει το άρωμα των λουλουδιών από τα οποία οι μέλισσες έχουν συλλέξει την γύρη. Οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε το άρωμα, αλλά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι πιο ευαίσθητοι στο κερί της μέλισσας και δεν το προτιμούν.

TI ΜΕΓΕΘΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Τα Bee's Wrap παράγοντααι σε διάφορα μεγέθη. Πειραματιστείτε με αυτά στην κουζίνα σας για να καθορίσετε μελλοντικά ποιο μέγεθος είναι πιο χρήσιμο για σας.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ BEE’S WRAP;

Μπορείτε να τα βρείτε στο www.beeswrap.com που είναι και το αρχικό site. Αλλά εμείς ψάξαμε και βρήκαμε και στην Ελλάδα ένα e-shop: www.sapontina.gr


Πηγή/Φώτος: www.beeswrap.com

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook