ATHENSTANGOENSEMBLEKIPOSPRASINIZOIMAMBAILDI2017PRASINIZO  

ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ!

Αυτή η γλυκιά, αγαπημένη γεύση έχει αναθρέψει γενιές και γενιές! Την απολαμβάνουμε σκέτη αλλά ακόμα καλύτερα με φρέσκο, δροσερό γιαούρτι! Με αυτή τη συνταγή μπορούμε πανεύκολα να τη φτιάξουμε μόνοι μας και να έχουμε τη δικιά μας χειροποίητη και απόλυτα υγιεινή απόλαυση στο περήφανο ράφι της κουζίνας μας!





ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ώριμα κυδώνια
1 ½ κιλό ζάχαρη
1 μεγάλο λεμόνι σε χυμό
Μερικά φύλλα αρμπαρόριζας
Ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1 λίτρο Καθαρό νερό

Τι κάνουμε;
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε ροδέλες και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ πασπαλίζοντας με ζάχαρη στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ για να μαλακώσουν ή κοινώς, να ζαχαρώσουν. Την επόμενη βάζουμε τα «μουσκεμένα» κυδώνια μας σε κατσαρόλα με ένα λίτρο καθαρό νερό, μέχρι να σκεπάσει καλά τα κυδώνια μέσα στην κατσαρόλα, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για δέκα περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως και να αρχίσει να δένει το σιρόπι τους. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα δέκα λεπτά, αλλά σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να δέσει καλά το σιρόπι μας που δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πηχτό αλλά ούτε και νερουλό. Ύστερα προσθέτουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο, αλλά όχι τελείως καπακωμένο, να κρυώσει καλά, και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, αποθηκεύοντας το σε σκιερό μέρος. Αν δούμε αργότερα, ή την επόμενη μέρα ότι δεν μας έχει πήξει όσο ακριβώς θα θέλαμε, μπορούμε να το αδειάσουμε και πάλι στην κατσαρόλα και να το βράσουμε λίγο παραπάνω, βάζοντάς το μετά και πάλι σε αποστειρωμένο βάζο. Απολαμβάνουμε με δροσερό γιαούρτι σακούλας ή σκέτο!

Καλή επιτυχία!

Δείτε ΕΔΩ νηστίσιμες και όχι μόνο συνταγές που προτείνει το ΠρασινίΖω!

Μάθετε ΕΔΩ για τα παραδοσιακά προϊόντα που προτείνει το ΠρασινίΖω!

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook