EKTHESIKIPOSPRASINIZO2017  

ΓΚΟΥΡΜΕ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ!

Σαρακοστή έχουμε, να μια καλή ευκαιρία για μια νηστίσιμη και γρήγορη συνταγούλα. Για να δώσουμε όμως σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή μια πιο γκουρμέ εμφάνιση, και να ξεγελάσουμε τους αντιρρησίες, μπορούμε να το σερβίρουμε μέσα από τσέρκι. Πάντα όμως σερβίρουμε με ολόφρεσκο ψωμί και για όποιον δεν νηστεύει, η φέτα είναι must!

Άρθρο/Φώτο της Χριστίνας Πετσετάκη






YΛΙΚΑ:

1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ χοντρά κομμάτια
(μπορεί να γίνει και με κατεψυγμένο σπανάκι για ακόμα πιο γρήγορη εκτέλεση)
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος), κομμένο σε λεπτές φέτες ½ εκ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε φέτες 1 εκ
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
? κουταλάκι τσαγιού πιπέρι
½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα


ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο στο λάδι για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε και το καρότο. Μετά βάζουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Δεν χρειάζεται να έχει πιει το ζουμί του για να προσθέσουμε το ρύζι, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αν στην πορεία στεγνώσει προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Είναι έτοιμο όταν το φαγητό κολλάει ελαφρά στον πάτο της κατσαρόλας (εννοείται χωρίς να καίγεται) και το ρύζι είναι μαλακό.

2. Βάζουμε μια καθαρή πετσέτα ή ένα κομμάτι διπλό χαρτί κουζίνας μεταξύ κατσαρόλας και καπακιού και αφήνουμε σκεπασμένο να κρυώσει. Προσέχουμε να μην ακουμπήσει η πετσέτα ή το χαρτί στην επιφάνεια του φαγητού.

3. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με μπόλικο λεμόνι.


Καλή μας όρεξη!

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook