• «ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ» ΣΤΗ ΣΦΙΓΓΑ!

    «ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ» ΣΤΗ ΣΦΙΓΓΑ!

    Η Μικαέλα Δαρμάνη έρχεται “Πολλές φορές” στη μουσική σκηνή “Σφίγγα” την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και όχι μόνο!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “Η ΜΑΖΩΧΤΡΑ”!

    “Η ΜΑΖΩΧΤΡΑ”!

    Η «Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη αλλάζει θεατρική στέγη και παρουσιάζεται - σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου- στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104, από τις 15 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “TRES”!

    “TRES”!

    Η βραβευμένη Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά και μετάφραση του Δημήτρη Ψαρρά, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την «SquareTheatreCompany» στο OLVIO theater!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ!

    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ!

    Νέο εικαστικό εργαστήριο το Δεκέμβριο από το Μουσείο Ηρακλειδών με εικαστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από σημαντικούς καλλιτέχνες, για παιδιά 8-12 ετών υπό τον σχεδιασμό και την επιστημονική επιμέλεια της εικαστικού Ελένης Παπαδάκη!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...»!

    «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...»!

    Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες της σύγχρονής θεατρικής Αθήνας, ξαναέρχεται δυναμικά φέτος το χειμώνα, στο ανακαινισμένο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης- Ριάλτο με έναν μοναδικό-επετειακό θίασο να προσφέρει άφθονο καθαρό γέλιο και διασκέδαση!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “CAMILLE CLAUDEL MUDNESS” ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ VAULT!

    “CAMILLE CLAUDEL MUDNESS” ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ VAULT!

    Τρία χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη θεατρική σκηνή του Αγγέλων Βήμα, το έργο του Γιάννη Λασπιά «Camille Claudel Mudness», επανέρχεται στο Vault Theatre Plus από 15 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων! 

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “POISON” @ ΚΩΝΕΙΟ THE BAR!

    “POISON” @ ΚΩΝΕΙΟ THE BAR!

    Η εταιρεία πολιτισμού "Πeripatos" διοργανώνει στο πλαίσιο των 4 χρόνων λειτουργίας του art room Konio the bar την έκθεση ''Poison''. Poison: Δηλητήριο, δηλητήρια, πραγματικά/ φανταστικά/ ψυχικά. Άνθρωποι δηλητήρια. Καταστάσεις που μας δηλητηριάζουν!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ, ΤΟ «ΞΑΝΑ» ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ!

    ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ, ΤΟ «ΞΑΝΑ» ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ!

    Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου για ενήλικες –και όχι μόνο- συναντήσαμε τον γνωστό συγγραφέα Μάκη Τσίτα. Μας υποδέχτηκε με περισσή ευγένεια στα γραφεία του www.diastixo.gr στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν φιλόξενο χώρο γεμάτο φως και βιβλία.

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΣΙΛΩΑΜ»!

    «ΣΙΛΩΑΜ»!

    Ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη παράσταση «Σιλωάμ», ένα άπαικτο εως τώρα έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ”

    “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ”

    Tα Κόμικς του ΑΡΚΑ ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Πολυχώρου VAULT με την παράσταση “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΜΩΡΗ»!

    «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΜΩΡΗ»!

    Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το έργο της Δήμητρας Πέτρουλα “Πού είναι η μάνα σου μωρή” με τη Βέρα Κρούσκα σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι!

    Διαβάστε Περισσότερα

   

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook