• «ΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ & ΕΝΑ ΚΑΠΟΤΕ»!

    «ΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ & ΕΝΑ ΚΑΠΟΤΕ»!

    Το θέατρο Life N’ Arts παρουσιάζει από την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 τη μουσικοθεατρική αντιπαράθεση εποχών «Μια Παναγιώτα κι ένα κάποτε...»!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • BOB THEATRE FESTIVAL 2016!

    BOB THEATRE FESTIVAL 2016!

    Το θέατρο φοράει τα.. ανοιξιάτικά του και το γιορτάζει στο Bios: από τη Δευτέρα, 9 έως και την Κυριακή, 15 Μαΐου, το 9o Bob Theatre Festival είναι το γεγονός που όλοι περιμένουμε!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • "ΠΟΙΟ ΣΩΜΑ";

    Έρχεται από 9 Μαΐου έως 14 Ιουνίου 2016 το «Ποιο σώμα;» των Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά στο Αγγέλων Βήμα!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΙΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»!

    «ΙΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»!

    Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει Από την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 το έργο της Μαρίας Τσιμά «Ίσια Δικαιώματα» σε σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

    ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

    Οι Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές ζωντανεύουν στο Μουσείο Ηρακλειδών! Ένα εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 8-14 ετών!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ»!

    «ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ»!

    Η διαμάχη για τη σκιά ενός γαϊδάρου, γίνεται η η αφορμή να εμπλακεί μία ολόκληρη πόλη σε μία εμφύλια σύγκρουση!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΜΗΔΕΙΑ»!

    «ΜΗΔΕΙΑ»!

    Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας Ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται από 21 Μαρτίου 2016 η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “BRAVE NEW WORLD”!

    “BRAVE NEW WORLD”!

    Το «Σύγχρονο» θέατρο υποδέχεται από τις 22 Φεβρουαρίου 2016 το “Brave New World”! Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Άλντους Χάξλεϋ, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα ταυτόχρονα με το Λονδίνο!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “SCRATCH NIGHT” @ BOB THEATRE FESTIVAL 2016!

    “SCRATCH NIGHT” @ BOB THEATRE FESTIVAL 2016!

    Από τις 9 έως και τις 15 Μαΐου 2016, το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου «γιορτάζει» για 9η συνεχόμενη χρονιά στο Bios! Έναρξη υποβολής αιτήσεων!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΝΩΝ»!

    «ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΟΝΩΝ»!

    Οι “Μικρές Ιστορίες Φόνων” του Παναγιώτη Μπρατάκου και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault από την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016!

    Διαβάστε Περισσότερα

MAKEDONASBOBFESTIVAL2016

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook