• «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΡΝΗ»!

    Εμπνευσμένο από το ομώνυμο και περίεργα επίκαιρο βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου, το Prasinizo.gr σας προτείνει αυτό τον Δεκέμβριο και για 10 μόνο παραστάσεις το «Επάγγελμα Πόρνη» με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

    Περισσότερα...
  • ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

    Με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινίασε την έκθεση «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές», η οποία θα παραμείνει ανοικτή και το 2015.

    Περισσότερα...
  • "FEEL FREE TO FEEL GREEN"!

    Συνεχίζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014 και Ελύθερη είσοδο για το κοινό, η μοναδική έκθεση πολυμέσων και σύγχρονης περιβαλλοντικής αφύπνισης, με τίτλο: «Feel Free to Feel Green»!

    Περισσότερα...
  • ΛΊΛΙΑ ΜΠΡΙΚ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

    Αυτό τον Νοέμβριο το Prasinizo.gr σας προτείνει μια δυνατή ιστορία για την συναρπαστική προσωπικότητα της Λίλια Μπρικ την οποία θα μεταφέρει για πρώτη φορά στη σκηνή η ηθοποιός Κατερίνα Χιωτίνη στο θέατρο Αλκμήνη!

    Περισσότερα...
  • 6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ!

    Έρχεται για ακόμα μια χρονιά το 6o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2014 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Φέτος και το Prasinizo.gr θα βρίσκεται εκεί ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες τις μεγαλύτερης και σημαντικότερης Μελισσοκομικού Τομέα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα!

    Περισσότερα...
  • ΙΣΜΗΝΗ & ΚΑΛΥΨΩ!

    Μετά τη συμμετοχή αλλά και τη βράβευσή της στο 7o Διεθνές φεστιβάλ θεάτρου "Faces without masks" στα Σκόπια, το Prasinizo.gr σας προτείνει ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, τη νέα θεατρική παράσταση της Έφης Μεράβογλου «Ισμήνη και Καλυψώ» η οποία επιστρέφει για 10 μόνο παραστάσεις στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη!

    Περισσότερα...
  • ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014!

    Ξεκινάει και φέτος το Φεστιβάλ « ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ Πολιτισμός 2014» υπό τη διοργάνωση του οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Δάφνης- Υμηττού και τη χρηματοδότηση του «Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού», το οποίο και θα μας κρατήσει συντροφιά όλο το φθινόπωρο με Ελεύθερη είσοδο!

    Περισσότερα...
  • Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ: ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ!

    Από το 2010 που άνοιξε για το κοινό, ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έχει φιλοξενήσει σημαντικές παραγωγές και έχει αποκτήσει ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό όλων των ηλικιών που έζησαν αξέχαστες βραδιές κάτω από τον Αττικό ουρανό.

    Περισσότερα...
  • «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΖΗΣΕ ΣΤΟ 2050»!

    Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται; Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Τις απαντήσεις μας προσκαλεί να δώσουμε η διαδραστική ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται...Ζήσε στο 2050!», που συνεχίζεται στον «Ελληνικό Κόσμο» σε συνεργασία με την «ACT»!

    Περισσότερα...
  • ΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ!

    Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο προσκαλεί τους φίλους του να «κατακτήσουν» την στέγη του κόσμου παρέα με την πρώτη αποστολή που πέτυχε να καταγράψει βήμα προς βήμα σε ταινία θόλου ΙΜΑΧ την προσπάθεια αυτή!

    Περισσότερα...

Η ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!

Δημοσιεύθηκε σε Γλυκά

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.