• ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

    ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

    Άρχισε η προπώληση για τις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στον Κήπο, ο οποίος φέτος προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να βιώσει μια πολλαπλή πολιτιστική εμπειρία με συναυλίες, βραδιές λόγου αλλά και με τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης Ο Κήπος βλέπει!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • Ο ΚΗΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ!

    Ο ΚΗΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ!

    Τριάντα επτά έργα 26 διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε 85 σημεία του Κήπου προσκαλούν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει μέσα από την Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ο Κήπος βλέπει» που φιλοξενείται στους χώρους του μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017 με Ελεύθερη Είσοδο!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΓΙΟΡΤΗ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ECOS», ΤΑ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ!

    ΓΙΟΡΤΗ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ECOS», ΤΑ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ!

    Τέλη Ιουνίου στην Αθήνα, σε μια όμορφη τελετή η Earth Friendly Products γιόρτασε την 50ετή περίοδο λειτουργίας της σε συνέχεια των εορτασμών που έγιναν την άνοιξη σε όλες τις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

    Μιλώντας για το Αρχαίο Δράμα συνηθίζουμε να εστιάζουμε στις ερμηνείες, την σκηνοθεσία και την μεταφορά του κειμένου στο σήμερα. Το σήμερα όμως φαντάζει πια τόσο διαφορετικό και οι αλλαγές στην ζωή του καθενός από εμάς είναι καταλυτικές. Με όλα όσα τριγύρω μας λαμβάνουν χώρα θέλησα να συναντήσω την Μάγδα Κόρπη, θεατρολόγο και ηθοποιό με ερεύνα στο θέατρο – κοινότητα, για να κάνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο Αρχαίο Δράμα ως παράγοντα συν-άδρασης των πολιτών.

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: KOMMΩΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ!

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: KOMMΩΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ!

    Συναντήσαμε, τον Αλέξανδρο Παπαγγέλου, έναν νέο στο επάγγελμα κομμωτή σκύλων, για να μας μιλήσει για το πώς η αγάπη του για τα σκυλιά μετατράπηκε σε επάγγελμα.

    Διαβάστε Περισσότερα

  • IDRA KAYNE! ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

    IDRA KAYNE! ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

    Φέτος, για άλλη μια χρονιά ο Kήπος του Μεγάρου Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό με διαλεκτές συναυλίες. Μια από αυτές αποτέλεσε την αφορμή να γνωρίσουμε την εξαιρετική Idra Kayne!

    Διαβάστε Περισσότερα

EKTHESIKIPOSPRASINIZO2017  

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook