• "ΔΕΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ" ΣΤΗ ΣΦΙΓΓΑ!

    Με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της "ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΑΝΑ" η Μάρω Μαρκέλλου παίρνει την μπάντα και τους υπέροχους φίλους της Φοίβο Δεληβοριά, Μιρέλα Πάχου και Πάνο Μουζουράκη και έρχεται στη Σφίγγα για δύο Τρίτες του Δεκέμβρη!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ» ΣΤΗ ΣΦΙΓΓΑ!

    «ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ» ΣΤΗ ΣΦΙΓΓΑ!

    Η Μικαέλα Δαρμάνη έρχεται “Πολλές φορές” στη μουσική σκηνή “Σφίγγα” την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ” ΞΑΝΑ ΣΤΟ VAULT!

    “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ” ΞΑΝΑ ΣΤΟ VAULT!

    Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την μουσική παράσταση “Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης”, μια σκοτεινή μουσική ιστορία βασισμένη στο “the Nightmare Before Christmas” του Tim Burton για 14 μόνο παραστάσεις!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΑΥΤΟΧΕΙΡ»!

    «ΑΥΤΟΧΕΙΡ»!

    Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει τον «ΑΥΤΟΧΕΙΡ» το διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κώστα Παπακωνσταντίνου.

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “THE CURING ROOM”!

    “THE CURING ROOM”!

    Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 σε πρώτη Πανελλήνια παρουσίαση την παράσταση “THE CURING ROOM” το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ»!

    «ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ»!

    Ο ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης και ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας, βρίσκονται μουσικά μετά την δισκογραφική τους συνάντηση στη μουσική σκηνή Σφίγγα τις δύο πρώτες Τετάρτες του Δεκεμβρίου, στις 7 και 14!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ & BOGAZ MUSIQUE!

    ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ & BOGAZ MUSIQUE!

    Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι “Boğaz Musique” μας προσκαλούν να περάσουμε μαζί τον καινούριο χειμώνα, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας, στη μουσική σκηνή «Σφίγγα»!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “YARD GAL”!

    “YARD GAL”!

    Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση «YARD GAL» της Rebecca Prichard σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σταύρου!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...»!

    «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...»!

    Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες της σύγχρονής θεατρικής Αθήνας, ξαναέρχεται δυναμικά φέτος το χειμώνα, στο ανακαινισμένο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης- Ριάλτο με έναν μοναδικό-επετειακό θίασο να προσφέρει άφθονο καθαρό γέλιο και διασκέδαση!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «TRIGGER POINT» ΣΤΗ ΣΦΙΓΓΑ!

    «TRIGGER POINT» ΣΤΗ ΣΦΙΓΓΑ!

    Δευτέρα 12 και 19 Δεκεμβρίου - Μουσική Σκηνή Σφίγγα! Μία μουσική συνάντηση τριών κόσμων -και τριών φίλων- η Ερωφίλη, ο Δημήτρης Παπαβομβολάκης και η Πένυ Παπακωνσταντίνου, με σκοπό να πυροδοτήσει συναισθήματα, εκπλήξεις, χαρά και διασκέδαση!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ!

    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ!

    Νέο εικαστικό εργαστήριο το Δεκέμβριο από το Μουσείο Ηρακλειδών με εικαστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από σημαντικούς καλλιτέχνες, για παιδιά 8-12 ετών υπό τον σχεδιασμό και την επιστημονική επιμέλεια της εικαστικού Ελένης Παπαδάκη!

    Διαβάστε Περισσότερα

 

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook