• ΤΑ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΜΠΛΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 104!

    ΤΑ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΜΠΛΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 104!

    Η αγαπημένη, sold-out παράσταση των παιδιών έρχεται από την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016 για 2η χρονιά στο Θέατρο 104!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ»!

    «ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ»!

    Mετά την τελευταία τους επιτυχημένη συνάντηση στη μαύρη κωμωδία «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη» οι Βίκυ Αδάμου και Χριστίνα Σαμπανίκου ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • Ο «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ ΣΤΟ ΒΡΥΣΑΚΙ!

    Ο «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ ΣΤΟ ΒΡΥΣΑΚΙ!

    Από 5 Σεπτεμβρίου 2016 το φθινοπωρινό Βρυσάκι υποδέχεται για 8 παραστάσεις τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου με τον Ένκε Φεζολλάρι και σε σκηνοθεσία της Σίσσυς Παπαθανασίου!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “CRISIS”!

    “CRISIS”!

    Η εταιρεία πολιτισμού «πeripatos» διοργανώνει στο art room του "Konio the bar" την έκθεση “Crisis”. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι εικαστικές δημιουργίες της 9ης τέχνης από την ομάδα "Μυστήρια παγάκια"!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟΝ «ΧΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ»!

    Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟΝ «ΧΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ»!

    Η Σοφία Παπάζογλου με την ιδιαίτερη και αισθαντική φωνή της, μας παρουσιάζει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 στο θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" στα Βριλήσσια ένα πρόγραμμα που βασίζεται στο τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο «Ο χτύπος της καρδιάς μου»!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ «ΟPEN SEPTEMBER 5» ΣΤΟ VAULT THEATRE PLUS!

    ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ «ΟPEN SEPTEMBER 5» ΣΤΟ VAULT THEATRE PLUS!

    Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει το “5ο OPEN SEPTEMBER”, από 23 Σεπτεμβρίου εώς 2 Οκτωβρίου 2016. Δέκα ημέρες γεμάτες από Τέχνη!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΠΛΕΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

    ΠΛΕΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

    Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει υπό την Αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, την ιστορία της Ελληνικής Πλεύσεως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μια ιστορία ναυτικών ταξιδιών, ναυπηγικών επιτευγμάτων, διακίνησης ιδεών και τεχνολογικών εξελίξεων, σε μια νέα έκθεση με τίτλο "Πλεύσις"!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..ΓΙΑ 1 ΗΜΕΡΑ!

    ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..ΓΙΑ 1 ΗΜΕΡΑ!

    Το Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη διοργανώνει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, δωρεάν μέρα ανοιχτή στο κοινό με πλούσιες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΤΟ “THE HUB EVENTS”!

    ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΤΟ “THE HUB EVENTS”!

    Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στον μοντέρνο χώρο του “The Hub Events” θα διεξαχθεί το «Coffee Show» λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (1η Οκτωβρίου)!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ»

    «Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ»

    Συναντήσαμε και φωτογραφήσαμε τον ιδρυτή του New York Acting Studio, Νίκο Κατή, στο κέντρο της Αθήνας στους χώρους της σχολής, όπου και μας μίλησε αποκλειστικά λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ NEW YORK ACTING STUDIO!

    ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ NEW YORK ACTING STUDIO!

    Μια ολοκληρωμένη τριετή υποτροφία επαγγελματικών σπουδών προσφέρει το New York Acting Studio, έχοντας ήδη συμπληρώσει έξι πετυχημένα χρόνια ως δραματική και MUSICAL THEATRE σχολή!

    Διαβάστε Περισσότερα

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook