• ΕΝΑ «ΙΜΑΜBAILDI» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

    ΕΝΑ «ΙΜΑΜBAILDI» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

    Τέλη Ιουνίου και μερικές ημέρες πριν την πρώτη τους καλοκαιρινή συναυλία στην Ελλάδα, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στο Θέατρο Πέτρας, ο Λύσανδρος Φαληρέας των ImamBaildi μας μίλησε για τα σχέδια, τις εμπειρίες και τις απόψεις ενός συγκροτήματος που έχει κάνει γνωστό το "Imam" πάντρεμα αυτής της μουσικής, γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “THE AEGEAN PROJECT I”!

    “THE AEGEAN PROJECT I”!

    Η..πάντα φευγάτη ομάδα της Greekly μας καλεί για 8 ημέρες, 16-23 Ιουλίου 2016, στην Νικαριά για το “Aegean Project I”!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΟΔΑ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ GOLDEN HALL!

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΟΔΑ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ GOLDEN HALL!

    Μετά το διαγωνισμό, και τη βράβευση των καλύτερων δημιουργιών, τo ΜEDASSET παρουσιάζει έκθεση με “ρούχα βγαλμένα από τη θάλασσα” στο εμπορικό κέντρο Golden Hall!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “STEM & ART” SUMMER CAMP 2016!

    “STEM & ART” SUMMER CAMP 2016!

    To αγαπημένο mathemARTics Camp του Μουσείου Ηρακλειδών εξελίσσεται φέτος σε “STEM & ART Summer Camp 2016”, ανανεώνει πλήρως το πρόγραμμά του και υπόσχεται στους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους του μοναδικές περιπέτειες στον κόσμο της επιστήμης!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

    ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

    Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, υπό την επιμέλεια του διευθυντή Τομέα Χαρακτικής Μιχάλη Αρφαρά, από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • "OPEN SEPTEMBER 5" ΣΤΟ VAULT!

    Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ Τεχνών «5ο OPEN SEPTEMBER»! Στείλε την συμμετοχή σου και γίνε κι εσύ μέρος αυτού του πολυδιάστατου Φεστιβάλ Τεχνών στον αγαπημένο Πολυχώρο του Βοτανικού!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΙΜΑΜ BAILDI LIVE ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ!

    ΙΜΑΜ BAILDI LIVE ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ!

    Καλοκαίρι ξανά, για τους Imam Baildi, και το ταξίδι τους φέτος ξεκινάει και κλείνει με δύο μεγάλες συναυλίες, την Τρίτη 5 Ιουλίου στο ατμοσφαιρικό Θέατρο Πέτρας, και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο Βεάκειο Θέατρο του αγαπημένου τους Πειραιά!

    Διαβάστε Περισσότερα

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook