• «ΟΙΔΙΝΟΥΣ»!

    «ΟΙΔΙΝΟΥΣ»!

    Ο ΟΙΔΙΝΟΥΣ, το καινούριο έργο του Θανάση Τριαρίδη, που έχει συγκινήσει, προβληματίσει και κατακτήσει κοινό και κριτικούς, θα συνεχίσει τις παραστάσεις του τροποποιώντας το πρόγραμμά του, χάρη στη θερμή ανταπόκριση του κοινού!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “THE CYCLADIC PROJECT II”!

    “THE CYCLADIC PROJECT II”!

    Champing σε λατινικό μοναστήρι με θέα το Θεό, πεζοπορία με πανσέληνο, πεζοπορία με κατάληξη σε απόμερη παραλία, yoga στο μοναδικά απόκοσμο τοπίο του Βώλακα, επίσκεψη στη ζυθοποιεία Νήσος και στο μουσείο Μαρμαροτεχνίας, αυθεντική γαστρονομία σε χωριά-στολίδια. Τι άλλο θέλεις καλοκαιριάτικα από την Greekly;

    Διαβάστε Περισσότερα

  • Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: “ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΖΗΣΩ»!

    Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: “ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΖΗΣΩ»!

    Ο Κώστας Μακεδόνας πήρε το ποδήλατο του από την όμορφη Θεσσαλονίκη, πάτησε φόρτσα στο πετάλι και τόλμησε τις πιο δύσκολες ορθοπεταλιές, σε νότες και τραγούδια. Στα εικοσιδύο χρόνια, παρουσίας του, στο ελληνικό τραγούδι μας έχει χαρίσει ξεχωριστές ερμηνείες.

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΧΑΡΑΣ-JOY BREAK”!

    «ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΧΑΡΑΣ-JOY BREAK”!

    6 παραστάσεις..χαράς στο φαράγγι του Λυκαβηττού μέρος του «The Φαράγγι Project», μιας σειράς δράσεων και ερευνών που ξεκίνησαν το 2013, και αποκρυσταλλώθηκαν σε μια θεατρική παράσταση τον περσινό Ιούνιο, επιστρέφουν και φέτος λόγω επιτυχίας σε πιο εμπλουτισμένη μορφή!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ STATUS & ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ"!

    Αυτό το σεμινάριο θα είναι ένα ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης του εαυτού μέσα στην κοινωνία..

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "FASHION RECYCLING"!

    Ξηλώθηκε ή σκίστηκε το αγαπημένο σας ρούχο; Μην το πετάξετε...επιδιορθώστε το μόνοι σας. Υπάρχει τρόπος να μείνουν τα ρούχα κοντά μας και όχι στο κάδο των σκουπιδιών με αυτό το Σεμινάριο "Fashion Recycling"!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • "MIXED MEDIA RECYCLING TRASH ART"!

    Αντικείμενα που αλλάζουν όψη. Πώς μπορούμε να επανα-χρησιμοποιήσουμε παλιά αντικείμενα με «ευτελή» υλικά για να δημιουργήσουμε πάλι από την αρχή; Η απάντηση στο σεμινάριο "Mixed Media Recycling Trash Art" στο Βρυσάκι!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

    ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "BANANA PANCAKE" ΣΤΟ ΒΡΥΣΑΚΙ!

    Έκθεση φωτογραφίας του Μάνου Φίκαρη με τίτλο “Banana Pancake, a photojourney to the southeast Asian trail” στα πλαίσια του φετινού Athens Fringe Live!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • "ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΡΜΑ"!

    Κι έρχεται η στιγμή που χρειάζεται να δώσεις κάποια εξήγηση. Μα πώς αλήθεια να περιγράψεις τα ανεξήγητα ή και φαινομενικά περίεργα, όταν στην ουσία τους είναι βαθύτατα συνηθισμένα;

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ PASCALINE BOSSU ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

    ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ PASCALINE BOSSU ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

    Από την Πέμπτη 12 Μαΐου έως και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 το Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών γεμίζει «Στιγμιότυπα από την Ελλάδα» με τη ματιά της Γαλλίδας εικαστικού Pascaline Bossu!

    Διαβάστε Περισσότερα

MAKEDONAS7PASXALIS5
PASCALINEBOSSU

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook