• ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ! ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  Ο Κώστας Φιλίππογλου, μετά τον ευρηματικό Φιλοκτήτη, σκηνοθετεί τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, ξεκινώντας την καλοκαιρινή περιοδεία την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, το οποίο μετά από 17 χρόνια ανοίγει συμβολικά μόνο για τις 2 παραστάσεις του «Προμηθέα Δεσμώτη»!

  Περισσότερα...
 • 3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ!

  Στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου στις 2 & 3 Ιουλίου 2015, παρουσία αξιόλογων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πραγματοποιηθεί φέτος το Συνέδριο “TINOS2015 3rd International Conference on Sustainable Solid Waste Management”, το οποίο διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Δήμο Τήνου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βερόνα, το ΕΚΕΤΑ & το European Compost Network!

  Περισσότερα...
 • «ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ»!

  «ΚΛΑΣΙΚΑ… ΕΞΩ»: η νέα σειρά εκδηλώσεων κλασικής μουσικής στον Κήπο συνεχίζεται με την Ορχήστρα Academica Αθηνών και τον μαέστρο Νίκο Αθηναίο, που παρουσιάζουν τις πιο αγαπημένες σερενάτες σε ένα περιβάλλον αλλιώτικο, με στέγη τον νυχτερινό ουρανό. Για πρώτη φορά τα ΚΛΑΣΙΚΑ βγαίνουν ΕΞΩ, με διάθεση καλοκαιρινή και εξωστρεφή!

  Περισσότερα...
 • “THE PLAY N’ FLY PROJECT I” !

  Η Greekly σε συνεργασία με το Rockway Climbing Gym & Fitness Center σε προσκαλούν στο “The Play n' Fly Project I” στον μαγευτικό Χελμό 3-5 Ιουλίου 2015. Όσο καυτερός κι αν γίνει ο ήλιος, για τρεις ημέρες θα μεταφερθούμε σε έναν χωροχρονικό παράδεισο με έμφαση στην αιώρηση, το παιχνίδι, το στοιχείο του νερού και το ποιοτικό φαγητό!

  Περισσότερα...
 • Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ!

  Ο Δήμος Αναστασιάδης, ύστερα από έναν πολύ δραστήριο χειμώνα, υποδέχεται το καλοκαίρι με πάθος, θετική ενέργεια, αγάπη και κυρίως καλή μουσική! Και όλα αυτά τα μοιράζεται με τους αγαπημένους φίλους Μελίνα Κανά, Μαρίζα Ρίζου και Νίκο Ζαδέ και με special guest τον Θανάση Αλευρά σε ένα μοναδικό live, την Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015 στην Τεχνόπολη!

  Περισσότερα...
 • “ATHENS FRINGE LIVE 2015”!

  Το Athens Fringe Live επιστρέφει το 2015 για έβδομη συνεχή χρονιά, για ακόμη μία φορά στο κέντρο της Αθήνας με το ίδιο μότο, «η Αθήνα μάς ανήκει»! Το κέντρο της πόλης, στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης, στην Πλάκα, πλημμυρίζει μουσική, χορό και θέατρο από δημιουργούς, από κάθε μορφή τέχνης και κάθε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσω του Fringe Network!

  Περισσότερα...
 • "THE YOGA-RIVER RETREAT I"!

  Το "The yoga-river retreat I" μας προσκαλεί 17-25 Ιουλίου 2015 να εμβαθύνουμε στην Yoga και να επανασυνδεθούμε με τον αληθινό μας εαυτό που είναι γεμάτος από χαρά και ενέργεια, με την καθοδήγηση του Antaratma Θοδωρή Χιώτη, δίπλα σε σκιές αιωνόβιων πλατάνων και τον μυθικό Αχέροντα στα πόδια μας παράλληλα με μπάνιο σε εξαιρετικά νερά και river trekking!

  Περισσότερα...
 • MATHEM-ART-ICS CAMP 2015 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

  Από τα μέσα Ιουνίου ως τα τέλη Ιουλίου, το Μουσείο Ηρακλειδών μας προτείνει ένα καλοκαιρινό camp διαφορετικό από τα άλλα! Ένα camp στο κέντρο της πόλης με γνώμονα το γνωστό τρίπτυχο που χαρακτηρίζει το μουσείο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικα»!

  Περισσότερα...
 • ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ ΣΤΟ ΒΡΥΣΑΚΙ!

  Από 1η Ιουλίου 2015 και για περιορισμένες παραστάσεις, ο Χώρος Τέχνης & Δράσης «ΒΡΥΣΑΚΙ» στην Πλάκα μετατρέπεται στο «Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Ένκε Φεζολλάρι, και Χορηγό Επικοινωνίας το www.prasinizo.gr!

  Περισσότερα...
 • «ΤΙΤΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ»!

  Συνεχίζεται η νέα ψηφιακή ταινία Θόλου «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με Χορηγό Επικοινωνίας το www.prasinizo.gr, μια ιδανική ευκαιρία να πάρουμε μια..παγωμένη γεύση της ζωής πριν από χιλιάδες χρόνια!

  Περισσότερα...
 • «ΠΑΙΖΩ & ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ!

  Η νέα, μόνιμη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης, Τέχνης και Μαθηματικών «Παίζω και Kαταλαβαίνω», ανοίγει για το κοινό από το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Ηρακλειδών με Χορηγό Επικοινωνίας το www.prasinizo.gr!

  Περισσότερα...
 • "TOY STORIES" ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

  Το Prasinizo.gr σας προτείνει μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών απ' όλο τον κόσμο, με τίτλο «Τοy Stories» η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

  Περισσότερα...
 • «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ»!

  Συνεχίζεται αλλά και εμπλουτίζεται η έκθεση «Μεταμορφώσεις των Αθηνών»! Με ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην πόλη των Αθηνών από το 1839 ως το 1950 εγκαινίασε το Μουσείο Ηρακλειδών το νέο του κτίριο-παράρτημα, ένα νέο χώρο τέχνης και πολιτισμού, στο κέντρο της Αθήνας!

  Περισσότερα...
 • ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

  Με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινίασε την έκθεση «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές», η οποία θα παραμείνει ανοικτή και το 2015.

  Περισσότερα...
 • Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ: ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ!

  Από το 2010 που άνοιξε για το κοινό, ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έχει φιλοξενήσει σημαντικές παραγωγές και έχει αποκτήσει ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό όλων των ηλικιών που έζησαν αξέχαστες βραδιές κάτω από τον Αττικό ουρανό.

  Περισσότερα...
 • «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΖΗΣΕ ΣΤΟ 2050»!

  Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται; Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Τις απαντήσεις μας προσκαλεί να δώσουμε η διαδραστική ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται...Ζήσε στο 2050!», που συνεχίζεται στον «Ελληνικό Κόσμο» σε συνεργασία με την «ACT»!

  Περισσότερα...
 • ΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ!

  Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο προσκαλεί τους φίλους του να «κατακτήσουν» την στέγη του κόσμου παρέα με την πρώτη αποστολή που πέτυχε να καταγράψει βήμα προς βήμα σε ταινία θόλου ΙΜΑΧ την προσπάθεια αυτή!

  Περισσότερα...

Η ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!

Δημοσιεύθηκε σε Γλυκά

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

 • 4 αυγά
 • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
 • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
 • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
 • κανέλα
 • Ξύσμα πορτοκαλιού
 • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!