• «ΓΙΟΣΙΡΟΥ ΓΙΑΜΑΓΚΟΥΣΙ»!

    «ΓΙΟΣΙΡΟΥ ΓΙΑΜΑΓΚΟΥΣΙ»!

    Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την νέα παράσταση της ομάδας «Lorem Ipsum» “Γιοσίρου Γιαμαγκούσι” εως τις 6 Απριλίου 2017! Μια μαύρη κωμωδία, αν και κανονικά τίποτα από αυτά που λέγονται δεν θα έπρεπε να προκαλούν γέλιο!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...»!

    «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...»!

    Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες της σύγχρονής θεατρικής Αθήνας, ξαναέρχεται δυναμικά φέτος το χειμώνα, στο ανακαινισμένο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης- Ριάλτο με έναν μοναδικό-επετειακό θίασο να προσφέρει άφθονο καθαρό γέλιο και διασκέδαση!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

    Μιλώντας για το Αρχαίο Δράμα συνηθίζουμε να εστιάζουμε στις ερμηνείες, την σκηνοθεσία και την μεταφορά του κειμένου στο σήμερα. Το σήμερα όμως φαντάζει πια τόσο διαφορετικό και οι αλλαγές στην ζωή του καθενός από εμάς είναι καταλυτικές. Με όλα όσα τριγύρω μας λαμβάνουν χώρα θέλησα να συναντήσω την Μάγδα Κόρπη, θεατρολόγο και ηθοποιό με ερεύνα στο θέατρο – κοινότητα, για να κάνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο Αρχαίο Δράμα ως παράγοντα συν-άδρασης των πολιτών.

    Διαβάστε Περισσότερα

  • “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ”

    “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ”

    Tα Κόμικς του ΑΡΚΑ ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Πολυχώρου VAULT με την παράσταση “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά!

    Διαβάστε Περισσότερα

  

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook