• 60H ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ!

    Η πιο ολάνθιστη έκθεση της Αττικής κλείνει 60 χρόνια και μας υποδέχεται στο γνωστό και πολυαγαπημένο μας Άλσος Κηφισιάς 23 Απριλίου ως και 11 Μαΐου 2014 !

    Περισσότερα...
  • «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»!

    Ο Ελληνικός βυθός μας παρουσιάζεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε συνεργασία με τους «Υδροναύτες» σε μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Ταξίδι στην υποβρύχια Ελλάδα»!

    Περισσότερα...
  • «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΖΗΣΕ ΣΤΟ 2050»!

    Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται; Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Τις απαντήσεις μας προσκαλεί να δώσουμε η διαδραστική ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται...Ζήσε στο 2050!», που συνεχίζεται στον «Ελληνικό Κόσμο» σε συνεργασία με την «ACT»!

    Περισσότερα...
  • ΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ!

    Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο προσκαλεί τους φίλους του να «κατακτήσουν» την στέγη του κόσμου παρέα με την πρώτη αποστολή που πέτυχε να καταγράψει βήμα προς βήμα σε ταινία θόλου ΙΜΑΧ την προσπάθεια αυτή!

    Περισσότερα...

Η ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!

Δημοσιεύθηκε σε Παραδοσιακές Συνταγές

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.