• ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΡΧΕΤΑΙ & ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

    Ένα φεστιβάλ με έντονο Γαλλικό άρωμα στο κέντρο της Αθήνας & θέμα «την Belle Epoque στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο. 100 χρόνια μετά»!. Από τις 9 ως τις 19 Οκτωβρίου 2014 θέατρο, μουσική, χορός, δράσεις και θέατρο δρόμου, εικαστικά, ζωγραφική δρόμου, σινεμά, μόδα, φόρουμ σε ένα μοναδικό φεστιβάλ που θα μας κάνει να αναφωνήσουμε “Oh, la, la”!

    Περισσότερα...
  • “LOVE SPOROI 2014”!

    Το Prasinizo.gr σας προτείνει ένα “Love story” διαφορετικό αλλά ίσως και πιο σημαντικό από όλα τα άλλα το οποίο διοργανώνει η Οργάνωση Γη στις αρχές Οκτωβρίου με θέμα την αρχή της ζωής..τον σπόρο!

    Περισσότερα...
  • ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014!

    Ξεκινάει και φέτος το Φεστιβάλ « ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ Πολιτισμός 2014» υπό τη διοργάνωση του οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Δάφνης- Υμηττού και τη χρηματοδότηση του «Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού», το οποίο και θα μας κρατήσει συντροφιά όλο το φθινόπωρο με Ελεύθερη είσοδο!

    Περισσότερα...
  • Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ: ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ!

    Από το 2010 που άνοιξε για το κοινό, ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έχει φιλοξενήσει σημαντικές παραγωγές και έχει αποκτήσει ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό όλων των ηλικιών που έζησαν αξέχαστες βραδιές κάτω από τον Αττικό ουρανό.

    Περισσότερα...
  • ΕΚΘΕΣΗ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΨΥΞΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2014»

    Το www.prasinizo.gr σας προτείνει την Έκθεση "Οικονομική Θέρμανση – Ψύξη – Ενέργεια & Εξαερισμός 2014'', η οποία διευρύνεται, αλλάζει χώρο διεξαγωγής και μας υποδέχεται στο Helexpo Palace στο Μαρούσι πιο πλήρης και δυνατή από ποτέ!

    Περισσότερα...
  • «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΖΗΣΕ ΣΤΟ 2050»!

    Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται; Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Τις απαντήσεις μας προσκαλεί να δώσουμε η διαδραστική ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται...Ζήσε στο 2050!», που συνεχίζεται στον «Ελληνικό Κόσμο» σε συνεργασία με την «ACT»!

    Περισσότερα...
  • ΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ!

    Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο προσκαλεί τους φίλους του να «κατακτήσουν» την στέγη του κόσμου παρέα με την πρώτη αποστολή που πέτυχε να καταγράψει βήμα προς βήμα σε ταινία θόλου ΙΜΑΧ την προσπάθεια αυτή!

    Περισσότερα...

Η ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!

Δημοσιεύθηκε σε Παραδοσιακές Συνταγές

Αυτή η πεντανόστιμη μηλόπιτα μπορεί να είναι "ανάποδη" αλλά είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και τρεις φορές πιο νόστιμη!


 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ή 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άσπρη, μαύρη ή την ελαφρώς επεξεργασμένη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια μύτη κανέλα μέχρι να φτιάξουμε ένα πηχτό και ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (χωρίς τη φλοίδα) και τα σοτάρουμε με την ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε μια φόρμα που έχουμε αλείψει καλά με λάδι και έχουμε πασπαλίσει καλά με αλεύρι πρώτα και μετά με ζάχαρη, απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Αμέσως μετά χύνουμε από πάνω τον χυλό, προσεχτικά για να πάει παντού, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν ο χυλός μας φαίνεται ξεροψημένος και η ζάχαρη που έχουμε πασπαλίσει από πάνω έχει καραμελώσει η πίτα μας είναι έτοιμη. Για να σιγουρευτούμε ότι το γλυκό μας έχει γίνει μπορούμε με ένα στεγνό μαχαίρι να την τρυπήσουμε κάθετα και αν βγάζοντάς το παραμένει καθαρό τότε είναι έτοιμη.


«ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!»
Αφού η Ανάποδη Μηλόπιτά μας έχει ψηθεί, ξεφορμάρουμε και πάλι προσεχτικά και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο, λιωμένη κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ξηρούς καρπούς ή ότι θέλουμε! Το κόλπο της «ανάποδης» μηλόπιτας είναι όχι μόνο ότι παιδευόμαστε αισθητά λιγότερο και ψήνουμε με τον χυλό απ’ ότι θα χρειαζόταν για μια «κλασσική» μηλόπιτα χωρίς να ανησυχούμε αν θα ξεροψηθεί σωστά και ομοιόμορφα και από τις δυο μεριές όπως με την απλή ζύμη αλλά και ότι είναι πολύ πιο ελαφριά με βασικό πρωταγωνιστή τα φρούτα και όχι την ζύμη. Ο βασικός λόγος είναι ότι στρώνοντας τον χυλό μας μόνο από την επάνω μεριά του ταψιού μας, ελέγχουμε την μηλόπιτα πιο εύκολα και καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμη αμέσως!

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.