• IDRA KAYNE! ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

  IDRA KAYNE! ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

  Φέτος, για άλλη μια χρονιά ο Kήπος του Μεγάρου Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό με διαλεκτές συναυλίες. Μια από αυτές αποτέλεσε την αφορμή να γνωρίσουμε την εξαιρετική Idra Kayne!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • "IF I WERE A BOY" BY IDRA KAYNE ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

  Η Idra Kayne, η πιο σόουλ-φανκ φωνή της πόλης, φαντάζεται τη ζωή σε «ανδρικά παπούτσια» και επιλέγει να παρουσιάσει στον Κήπο του Μεγάρου αγαπημένα της κομμάτια που έχουν σφραγιστεί από ανδρικές ερμηνείες, την Παρασκευή 30 Ιουνίου σε μια βραδιά με τίτλο “If I were a boy”!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ATHENS TANGO ENSEMBLE ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

  ATHENS TANGO ENSEMBLE ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

  Με χορευτική tango διάθεση συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου την Τετάρτη 28 Ιουνίου! Το Αthens Tango Ensemble, πλαισιωμένο από τέσσερις tangueros που θα χορεύουν σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, θα θυμίσει νοσταλγικές μελωδίες μεγάλων αργεντινών αλλά και ελλήνων συνθετών σε όσους επιλέξουν να περάσουν τη βραδιά τους απολαμβάνοντας ένα αναψυκτικό ή ένα ποτό στις δροσερές γωνιές του πιο μουσικού Κήπου της πόλης.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

  Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

  Οι πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μεγάρου στον Κήπο, την αγαπημένη μουσική όαση της πόλης, αρχίζουν από την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στις 8 το βράδυ και ελεύθερη είσοδο με την καθιερωμένη πλέον Γιορτή της Μουσικής!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • IMAM BAILDI LIVE ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ!

  IMAM BAILDI LIVE ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ!

  Δέκα χρόνια μουσικής πορείας για τους Imam Baildi και αυτό το καλοκαίρι μας ετοιμάζουν ένα μοναδικό γενέθλιο πάρτυ, γεμάτο αναμνήσεις, αλλά και τα πολυαναμενόμενα κομμάτια από το επερχόμενο album τους!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ!

  ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ!

  Ο Μάριος Ιορδάνου δημιουργεί μία παράσταση φόρο τιμής στο Διονύσιο Σολωμό συνδυάζοντας επί σκηνής θέατρο, ποίηση, χορό, μουσική και εικαστικές παρεμβάσεις!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

  Μιλώντας για το Αρχαίο Δράμα συνηθίζουμε να εστιάζουμε στις ερμηνείες, την σκηνοθεσία και την μεταφορά του κειμένου στο σήμερα. Το σήμερα όμως φαντάζει πια τόσο διαφορετικό και οι αλλαγές στην ζωή του καθενός από εμάς είναι καταλυτικές. Με όλα όσα τριγύρω μας λαμβάνουν χώρα θέλησα να συναντήσω την Μάγδα Κόρπη, θεατρολόγο και ηθοποιό με ερεύνα στο θέατρο – κοινότητα, για να κάνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο Αρχαίο Δράμα ως παράγοντα συν-άδρασης των πολιτών.

  Διαβάστε Περισσότερα

ATHENSTANGOENSEMBLEKIPOSPRASINIZOIMAMBAILDI2017PRASINIZO  


Μια φρέσκια ιδέα upcycling μας ήρθε από την όμορφη Θεσσαλονίκη με το όνομα "Stekia Pantou" και η δημιουργός της μίλησε αποκλειστικά στο www.prasinizo.gr  για την αγάπη της!

Τα "Stekia pantou" χτίσθηκαν από την τεχνολόγο γεωπόνο Ιωάννα Υποδηματοπούλου, η οποία ήθελε να δώσει μια άλλη, διαφορετική χρήση στα απλά καθημερινά υλικά όπως το χαρτί.

Συνδυάζοντας αρχικά το χαρτί από πολλές κομμένες φωτογραφίες και εικόνες που είχε συγκεντρώσει και την αγάπη της για το κόσμημα η δημιουργός είδε ότι προέκυπτε κάτι μοναδικό, καινούριο αλλά και σωστό προς το περιβάλλον.

«Δεν το θεωρώ τυχαίο ότι η ιδέα για κοσμήματα με χαρτί μου ήρθε εκείνη την ημέρα. Ήταν σαν να ήθελε το χαρτί να ενωθεί με όσα σκεφτόμουν και ήθελα να κάνω.» μας αναφέρει η ίδια…

Με το ανακυκλωμένο χαρτί σαν βάση έχει σχεδιάσει περισσότερο σκουλαρίκια με θέματα από βιβλία, ταινίες, φωτογραφίες διάσημων φωτογράφων παγκοσμίως, φαγητό, αλλά τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα περίεργα μπουκάλια.

«Το χαρτί μου δίνει πολλές δυνατότητες. Έδεσα την αγάπη μου για το Packaging με το κόσμημα. Έτσι δημιουργώ μοναδικά κοσμήματα γιατί όλα γίνονται από μια φορά, αλλά μοναδικά και στο σχέδιο τους. Υπάρχουν εκεί έξω επώνυμα ελληνικά προϊόντα και ήθελα να βρω έναν τρόπο λίγο διαφορετικό να τα παρουσιάσω στο κοινό. Έτσι τα μπουκάλια λαδιού, οίνου, νερού, μελιού, με την βοήθεια του χαρτιού έγινα κοσμήματα.»

Η Ιωάννα κάνει αγορές για την ίδια και από άλλους καλλιτέχνες με χειροποίητες δημιουργίες για να στηρίζει την προσωπική δημιουργία του κάθε ανθρώπου και τα κάνει ξεχωριστές αναρτήσεις στο ιστολόγιό της για να τους γνωρίσει ο κόσμος. Όπως επίσης βοηθά με ένα κείμενό της ένα καλλιτέχνη κάθε μήνα, ώστε να προβάλλει τις καλές δουλειές και άλλων δημιουργών.

Αν θέλετε να δείτε όλη τη δουλειά της μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιό της στο stekiapantouu.blogspot.com ή να δείτε την δουλειά της στα προφιλ της σε Facebook, Pinterest και Twitter αν την αναζητήσετε ως "Stekia Pantou".

Πηγή/Φώτος: http://stekiapantouu.blogspot.gr/

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook