• ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

  ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

  Άρχισε η προπώληση για τις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στον Κήπο, ο οποίος φέτος προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να βιώσει μια πολλαπλή πολιτιστική εμπειρία με συναυλίες, βραδιές λόγου αλλά και με τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης Ο Κήπος βλέπει!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο ΚΗΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ!

  Ο ΚΗΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ!

  Τριάντα επτά έργα 26 διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε 85 σημεία του Κήπου προσκαλούν τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει μέσα από την Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ο Κήπος βλέπει» που φιλοξενείται στους χώρους του μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017 με Ελεύθερη Είσοδο!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΓΙΟΡΤΗ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ECOS», ΤΑ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ!

  ΓΙΟΡΤΗ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ECOS», ΤΑ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ!

  Τέλη Ιουνίου στην Αθήνα, σε μια όμορφη τελετή η Earth Friendly Products γιόρτασε την 50ετή περίοδο λειτουργίας της σε συνέχεια των εορτασμών που έγιναν την άνοιξη σε όλες τις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

  Μιλώντας για το Αρχαίο Δράμα συνηθίζουμε να εστιάζουμε στις ερμηνείες, την σκηνοθεσία και την μεταφορά του κειμένου στο σήμερα. Το σήμερα όμως φαντάζει πια τόσο διαφορετικό και οι αλλαγές στην ζωή του καθενός από εμάς είναι καταλυτικές. Με όλα όσα τριγύρω μας λαμβάνουν χώρα θέλησα να συναντήσω την Μάγδα Κόρπη, θεατρολόγο και ηθοποιό με ερεύνα στο θέατρο – κοινότητα, για να κάνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο Αρχαίο Δράμα ως παράγοντα συν-άδρασης των πολιτών.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: KOMMΩΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ!

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: KOMMΩΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ!

  Συναντήσαμε, τον Αλέξανδρο Παπαγγέλου, έναν νέο στο επάγγελμα κομμωτή σκύλων, για να μας μιλήσει για το πώς η αγάπη του για τα σκυλιά μετατράπηκε σε επάγγελμα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • IDRA KAYNE! ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

  IDRA KAYNE! ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ!

  Φέτος, για άλλη μια χρονιά ο Kήπος του Μεγάρου Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό με διαλεκτές συναυλίες. Μια από αυτές αποτέλεσε την αφορμή να γνωρίσουμε την εξαιρετική Idra Kayne!

  Διαβάστε Περισσότερα

EKTHESIKIPOSPRASINIZO2017  


Μια φρέσκια ιδέα upcycling μας ήρθε από την όμορφη Θεσσαλονίκη με το όνομα "Stekia Pantou" και η δημιουργός της μίλησε αποκλειστικά στο www.prasinizo.gr  για την αγάπη της!

Τα "Stekia pantou" χτίσθηκαν από την τεχνολόγο γεωπόνο Ιωάννα Υποδηματοπούλου, η οποία ήθελε να δώσει μια άλλη, διαφορετική χρήση στα απλά καθημερινά υλικά όπως το χαρτί.

Συνδυάζοντας αρχικά το χαρτί από πολλές κομμένες φωτογραφίες και εικόνες που είχε συγκεντρώσει και την αγάπη της για το κόσμημα η δημιουργός είδε ότι προέκυπτε κάτι μοναδικό, καινούριο αλλά και σωστό προς το περιβάλλον.

«Δεν το θεωρώ τυχαίο ότι η ιδέα για κοσμήματα με χαρτί μου ήρθε εκείνη την ημέρα. Ήταν σαν να ήθελε το χαρτί να ενωθεί με όσα σκεφτόμουν και ήθελα να κάνω.» μας αναφέρει η ίδια…

Με το ανακυκλωμένο χαρτί σαν βάση έχει σχεδιάσει περισσότερο σκουλαρίκια με θέματα από βιβλία, ταινίες, φωτογραφίες διάσημων φωτογράφων παγκοσμίως, φαγητό, αλλά τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα περίεργα μπουκάλια.

«Το χαρτί μου δίνει πολλές δυνατότητες. Έδεσα την αγάπη μου για το Packaging με το κόσμημα. Έτσι δημιουργώ μοναδικά κοσμήματα γιατί όλα γίνονται από μια φορά, αλλά μοναδικά και στο σχέδιο τους. Υπάρχουν εκεί έξω επώνυμα ελληνικά προϊόντα και ήθελα να βρω έναν τρόπο λίγο διαφορετικό να τα παρουσιάσω στο κοινό. Έτσι τα μπουκάλια λαδιού, οίνου, νερού, μελιού, με την βοήθεια του χαρτιού έγινα κοσμήματα.»

Η Ιωάννα κάνει αγορές για την ίδια και από άλλους καλλιτέχνες με χειροποίητες δημιουργίες για να στηρίζει την προσωπική δημιουργία του κάθε ανθρώπου και τα κάνει ξεχωριστές αναρτήσεις στο ιστολόγιό της για να τους γνωρίσει ο κόσμος. Όπως επίσης βοηθά με ένα κείμενό της ένα καλλιτέχνη κάθε μήνα, ώστε να προβάλλει τις καλές δουλειές και άλλων δημιουργών.

Αν θέλετε να δείτε όλη τη δουλειά της μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιό της στο stekiapantouu.blogspot.com ή να δείτε την δουλειά της στα προφιλ της σε Facebook, Pinterest και Twitter αν την αναζητήσετε ως "Stekia Pantou".

Πηγή/Φώτος: http://stekiapantouu.blogspot.gr/

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook