• «ΓΙΟΣΙΡΟΥ ΓΙΑΜΑΓΚΟΥΣΙ»!

  «ΓΙΟΣΙΡΟΥ ΓΙΑΜΑΓΚΟΥΣΙ»!

  Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την νέα παράσταση της ομάδας «Lorem Ipsum» “Γιοσίρου Γιαμαγκούσι” εως τις 6 Απριλίου 2017! Μια μαύρη κωμωδία, αν και κανονικά τίποτα από αυτά που λέγονται δεν θα έπρεπε να προκαλούν γέλιο!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...»!

  «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...»!

  Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες της σύγχρονής θεατρικής Αθήνας, ξαναέρχεται δυναμικά φέτος το χειμώνα, στο ανακαινισμένο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης- Ριάλτο με έναν μοναδικό-επετειακό θίασο να προσφέρει άφθονο καθαρό γέλιο και διασκέδαση!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  ΜΑΓΔΑ ΚΟΡΠΗ: 'ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

  Μιλώντας για το Αρχαίο Δράμα συνηθίζουμε να εστιάζουμε στις ερμηνείες, την σκηνοθεσία και την μεταφορά του κειμένου στο σήμερα. Το σήμερα όμως φαντάζει πια τόσο διαφορετικό και οι αλλαγές στην ζωή του καθενός από εμάς είναι καταλυτικές. Με όλα όσα τριγύρω μας λαμβάνουν χώρα θέλησα να συναντήσω την Μάγδα Κόρπη, θεατρολόγο και ηθοποιό με ερεύνα στο θέατρο – κοινότητα, για να κάνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο Αρχαίο Δράμα ως παράγοντα συν-άδρασης των πολιτών.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ”

  “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ”

  Tα Κόμικς του ΑΡΚΑ ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Πολυχώρου VAULT με την παράσταση “ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά!

  Διαβάστε Περισσότερα

  


Μια φρέσκια ιδέα upcycling μας ήρθε από την όμορφη Θεσσαλονίκη με το όνομα "Stekia Pantou" και η δημιουργός της μίλησε αποκλειστικά στο www.prasinizo.gr  για την αγάπη της!

Τα "Stekia pantou" χτίσθηκαν από την τεχνολόγο γεωπόνο Ιωάννα Υποδηματοπούλου, η οποία ήθελε να δώσει μια άλλη, διαφορετική χρήση στα απλά καθημερινά υλικά όπως το χαρτί.

Συνδυάζοντας αρχικά το χαρτί από πολλές κομμένες φωτογραφίες και εικόνες που είχε συγκεντρώσει και την αγάπη της για το κόσμημα η δημιουργός είδε ότι προέκυπτε κάτι μοναδικό, καινούριο αλλά και σωστό προς το περιβάλλον.

«Δεν το θεωρώ τυχαίο ότι η ιδέα για κοσμήματα με χαρτί μου ήρθε εκείνη την ημέρα. Ήταν σαν να ήθελε το χαρτί να ενωθεί με όσα σκεφτόμουν και ήθελα να κάνω.» μας αναφέρει η ίδια…

Με το ανακυκλωμένο χαρτί σαν βάση έχει σχεδιάσει περισσότερο σκουλαρίκια με θέματα από βιβλία, ταινίες, φωτογραφίες διάσημων φωτογράφων παγκοσμίως, φαγητό, αλλά τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα περίεργα μπουκάλια.

«Το χαρτί μου δίνει πολλές δυνατότητες. Έδεσα την αγάπη μου για το Packaging με το κόσμημα. Έτσι δημιουργώ μοναδικά κοσμήματα γιατί όλα γίνονται από μια φορά, αλλά μοναδικά και στο σχέδιο τους. Υπάρχουν εκεί έξω επώνυμα ελληνικά προϊόντα και ήθελα να βρω έναν τρόπο λίγο διαφορετικό να τα παρουσιάσω στο κοινό. Έτσι τα μπουκάλια λαδιού, οίνου, νερού, μελιού, με την βοήθεια του χαρτιού έγινα κοσμήματα.»

Η Ιωάννα κάνει αγορές για την ίδια και από άλλους καλλιτέχνες με χειροποίητες δημιουργίες για να στηρίζει την προσωπική δημιουργία του κάθε ανθρώπου και τα κάνει ξεχωριστές αναρτήσεις στο ιστολόγιό της για να τους γνωρίσει ο κόσμος. Όπως επίσης βοηθά με ένα κείμενό της ένα καλλιτέχνη κάθε μήνα, ώστε να προβάλλει τις καλές δουλειές και άλλων δημιουργών.

Αν θέλετε να δείτε όλη τη δουλειά της μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιό της στο stekiapantouu.blogspot.com ή να δείτε την δουλειά της στα προφιλ της σε Facebook, Pinterest και Twitter αν την αναζητήσετε ως "Stekia Pantou".

Πηγή/Φώτος: http://stekiapantouu.blogspot.gr/

Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook