EKTHESIKIPOSPRASINIZO2017  

Η "πράσινη" ατζέντα της πόλης!

Κλείσαμε κιόλας 5 ΧΡΟΝΙΑ και συνεχίζουμε!

Το www.prasinizo.gr, το Βραβευμένο Εναλλακτικό Δίκτυο Πράσινης Ενημέρωσης, έκλεισε τον 5ο  χρόνο λειτουργίας του και θέλει να ευχαριστήσει για την προτίμηση, όλους τους επισκέπτες, τους πάνω από 4000 παραλήπτες του Newsletter του, τα μέλη του στο Facebook!

Μείνετε κοντά μας για να ενημερώνεστε πρώτοι και συνεχώς για οτιδήποτε πράσινο μας αφορά! Εκδηλώσεις, Εξελίξεις, Βόλτες, Άγρια Ζωή, Κατοικίδια, Ιδέες, Συνταγές, Προσφορά, Παράδοση, Παραδοσιακά Προϊόντα, Ομορφιά, Καθημερινότητα αλλά και Θέατρο, Συναυλίες, Εκθέσεις..

Νέες και ακόμη πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες προστίθενται συνεχώς, όπως η "Πράσινη Ταινιοθήκη", η "Γκριν Γκόσιπ", η "Περί Οίνου", κατηγορίες που αναπτύσσονται συνεχώς δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές για να Πρασινίσουμε ακόμη περισσότερο τη ζωή μας!

Οι συνεργασίες μας ήδη περιλαμβάνουν τον Μεσογειακό Σύνδεσμο για την διάσωση των θαλάσσιων χελωνών “Medasset”, WWF, Greenpeace, την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ», την «Αδέσποτη Κούκλα», τους «Υδροναύτες», το “Ecocity”, το «Μπορούμε», την ομάδα "Ώρα για Δράση", την "Οργάνωση Γη", την ομάδα Αγρο-περιβαλλοντικής Έρευνας και Δράσης "Αιθρία", την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, το “Center of Excellence for Sustainability” του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος αλλά και τον «Αρκτούρο» που συνεχώς προβάλλουν το θαυμαστό έργο τους μέσω του www.prasinizo.gr!


ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ!
Μην ξεχνάτε τη συμμετοχή σας στην πράσινη ομάδα του Facebook, στο Δωρεάν Newsletter μαςαλλά και στο Youtube κανάλι μας για άμεση πράσινη ενημέρωση! Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις, τις ιδέες ή τις εμπειρίες σας ώστε ο πράσινος κύκλος να μεγαλώνει συνεχώς! Δείξτε στα παιδιά, τους φίλους, τους γνωστούς σας, το γείτονά σας, πως η πράσινη ζωή στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ευκολότερη, είναι καλύτερη!


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ"! ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:

Με μια ακόμα δράση του, το www.prasinizo.gr παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Μελιού 2014 όχι μόνο ως Χορηγός Επικοινωνίας αλλά η Συντακτική και Δημιουργική ομάδα μας συμμετείχε ενεργά και τις 3 ημέρες της έκθεσης σαν μια ακόμη ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, γνωριμίας νέων φίλων και μελών αλλά και σαν μια ευκαιρία γνωριμίας του θαυμαστού κόσμου του μελιού που μας προσέφεραν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ!

Το Πάρτυ Γενεθλίων 2013 μας για τα 3 χρόνια εναλλακτικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στον εναλλακτικό χώρο "Lacandona", ένα κεφάτο street-party στο πιο εναλλακτικό σημείο στο κέντρο της πόλης, πλαισιωμένο από οικο-δώρα, εκπλήξεις αλλά πάνω απ' όλα πλημμυρισμένο από χαμόγελα και χαλαρή διάθεση που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

 Την συμμετοχή μας ως Χορηγοί Επικοινωνίας αλλά και ως ομιλητές στην «Εβδομάδα Αειφορίας», η αλλιώς "Sustainability Week" που διοργάνωσε για δεύτερη επιτυχημένη χρονιά το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Center of Excellence for Sustainability στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή με στόχο να εξαπλώσει τις γνώσεις και τις δράσεις όλων προς το περιβάλλον μέσα από ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, δημιουργικές δράσεις και συζητήσεις όλες ανοικτές προς το κοινό.

Τη συμμετοχή μας στο 1ο Wonder Festival, το Φεστιβάλ των Εθελοντικών Ομάδων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το 2011, όχι μόνο ως Χορηγοί Επικοινωνίας αλλά συμμετέχοντας και ως Εθελοντική Ομάδα

Το Βραβείο «Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας» ως η καλύτερη ιστοσελίδα στην κατηγορία ΜΜΕ, που μας απονεμήθηκε το 2011 από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον "Ecocity", κατά την διάρκεια των βραβείων «Οικόπολις 2011» που έλαβαν χώρα στο μουσείο της Ακρόπολης.

Τη συμμετοχή μας στο "Athens Fringe Festival" το απόλυτο, καλοκαιρινό φεστιβάλ της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με την πρώτη μας Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα την φύση.

Τα καλύτερα όμως έρχονται! Μείνετε μαζί μας!


Η "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΟΜΑΔΑ! 
Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε κοντά όλους εσάς που ήδη κάνετε την διαφορά έχοντας δημιουργήσει την δική σας «Πράσινη Ζωή», ανακυκλώνοντας, αγοράζοντας βιολογικά προϊόντα, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια ή άχρηστες πολυτέλειες, προσφέροντας τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σας σε μια αναδάσωση, ή στην διάδοση όλων αυτών των αληθειών που απαρτίζουν την Οικολογία στην Ελλάδα σήμερα. Ή πολύ πιο απλά ξέρετε καλά πόσο αξίζει μια βόλτα στο δάσος ή ο καθαρισμός μιας μολυσμένης παραλίας.

Αλλά και όλους εσάς που θέλετε σιγά σιγά να ενστερνιστείτε, να μάθετε, να αλλάξετε, να γνωρίσετε το «Πράσινο» καλύτερο αλλά παράλληλα δεν έχετε τον χρόνο και την επιμονή να βουτήξετε στον λαβύρινθο που έχει εξελιχθεί η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών από το Διαδίκτυο. Κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί τόσες «Πράσινες» σελίδες ταυτόχρονα όσο καλή διάθεση και αν διαθέτει.

Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε λοιπόν τον πράσινο κισσό ενημέρωσης περιμένοντας όμως και το  δικό σας υλικό γιατί ευτυχώς είναι πολλοί αυτοί που νοιάζονται. Ανακαλύψτε τέλος, ότι η προστασία του περιβάλλοντος, του σπιτιού μας δηλαδή, και η διατήρηση των αξιών μας είναι πολύ πιο εύκολη απ’ όσο νομίζουμε.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ!
Παντού! Η ομάδα του www.prasinizo.gr βρίσκεται παντού! Δεν δουλεύουμε κλεισμένοι σε γραφεία γιατί όχι μόνο θα ήταν ενάντια στα πιστεύω μας να σπαταλάμε επιπλέον ενέργεια, γραφικές ύλες, και εξοπλισμό, αλλά δε θα ήμασταν και ποτέ εκεί! Θα μας βρείτε στις εκθέσεις, σε συναντήσεις, στα δάση, στο δρόμο ή οπουδήποτε μας καλεί το πράσινο καθήκον αγκαλιά με τα laptop, τις φωτογραφικές και τα μπλοκάκια! Συναντούμε καθημερινά τους καλύτερους, «καθημερινούς» ανθρώπους, συγκεντρώνουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να σας τις μεταφέρουμε και στο τέλος της ημέρας γυρνώντας ο καθένας στο καταφύγιό του κάνουμε όλη την ηλεκτρονική δουλειά!


Ευχαριστούμε, και ελπίζουμε να σβήσουμε πολλά ακόμα πράσινα κεράκια μαζί σας!

Δείτε ΕΔΩ όλη την Εθελοντική Συντακτική και Δημιουργική ομάδα του www.prasinizo.gr!Ads

Το prasinizo.gr στο Facebook